το γραφείο_

Το γραφείο μελετών του Βασίλη Μ. Πετροπαναγιωτάκη ιδρύθηκε το 2008, μετά την αποχώρηση του από το γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη, ύστερα από μια μακρόχρονη και επιτυχημένη συνεργασία. Έκτοτε, οι VMP Αρχιτέκτονες και Συνεργάτες παρέχουν υπηρεσίες μελέτης, επίβλεψης αλλά και κατασκευής σε πολλούς τομείς και κλίμακες αρχιτεκτονικών έργων, όπως κατοικιών, κτηρίων γραφείων και επαγγελματικών χώρων.

Επίκεντρο της αρχιτεκτονικής των VMP αποτελεί ο άνθρωπος και στόχος της η όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωση του στον αρχιτεκτονημένο χώρο. Χρησιμοποιώντας ως συνθετικά εργαλεία το φως, την απλή-καθαρή γεωμετρία, τις βασικές αρχές του μοντέρνου κινήματος, τον βιοκλιματικό σχεδιασμό, το κλίμα του τόπου και τα χαρακτηριστικά του οικοπέδου αλλά και σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες των πελατών μας, «κτίζεται» ο αρχιτεκτονικός χώρος που θα φιλοξενήσει όλες εκείνες τις δραστηριότητες που θα φέρει μαζί του ο άνθρωπος, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στα έργα μας κανείς συναντά έντονα την ενοποίηση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο, μέσω μεγάλων γυάλινων επιφανειών, που επιτρέπουν στο φως να διαχέεται στο εσωτερικό, καθιστώντας τον χώρο λειτουργικό και φιλικό. Εσωτερικές αυλές, αίθρια, εσοχές των κτηριακών όγκων, προσεκτικοί προσανατολισμοί καθώς και συστήματα σκιάσεων είναι μερικά από τα στοιχεία εκείνα που συντελούν προς αυτή την κατεύθυνση. Στόχος των VMP είναι η δημιουργία πρωτοποριακών λύσεων, προσαρμοσμένων στις επιθυμίες και τις ανάγκες του ανθρώπου, έχοντας πάντα σαν γνώμονα τι είναι απαραίτητο-αναγκαίο, πιστεύοντας πως έτσι κατευθυνόμαστε και δίνουμε λύσεις που έχουν όχι μόνο επιδερμική αλλά και μια βαθύτερη εσωτερική ομορφιά.